AI og sprogmodeller for jurister

Dette kursus giver dig de nødvendige kompetencer til at forstå, anvende og udvikle AI-værktøjer, der kan bruges i forbindelse med juridisk arbejde.

Introduktion til AI og sprogmodeller for jurister

Dette kursus er skræddersyet til jurister, der ønsker at forstå og anvende kunstig intelligens (AI) i deres daglige arbejde. Derudover giver kurset en introduktion til hvordan man udvikler generative AI løsninger specifikt rettet mod juridsk arbejde. Med fokus på sprogmodeller og relevante AI-værktøjer for juridisk praksis, får du en dybdegående introduktion til AI og lærer at navigere i de mange muligheder som AI åbner op for. Kurset indeholder praktisk træning i udvikling af konkrete AI-værktøjer til lovkvalitetssikring.

Det lærer du på kurset

Kurset er skræddersyet til jurister der gerne vil forstå hvordan udviklingen i generativ AI og især sprogmodeller påvirker deres arbejde og fag som heldhed.

 • Du får en dybdegående forståelse af AI og sprogmodeller, med specifik anvendelse i juridisk praksis.
 • Du lærer at identificere og anvende de mest relevante AI-værktøjer i dit juridiske arbejde.
 • Du bliver opdateret med den nyeste viden og praksis inden for AI i juridisk arbejde.
 • Du bliver I stand til at identificere nye muligheder for anvendelse af AI I forbindelse med juridisk arbejde og administrative processer.
 • Du bliver introduceret for de underliggende arkitekturmønstre I juridiske AI løsninger og bliver I stand til at navigere i de mange AI løsninger og produkter der udbydes i dag.

Kursus indhold

Kurset kombinerer teoretisk undervisning med praktiske øvelser, hvor der lægges særlig vægt på anvendelse af AI i juridiske sammenhænge. Kursustiden omfatter oplæg og praktiske øvelser med rig mulighed for debat og spørgsmål. Cirka 50 % af undervisningen er dedikeret til praktiske øvelser.

Underviseren

Den primære underviser på kurset er Mads Christiansen. Mads er AI arkitekt i Trustworks og har flere års erfaring med udvikling af AI-løsninger til en lang række forskellige fagområder. Senest har Mads stået i spidsen for et projekt der anvender kunstig intelligens i forbindelse med kvalitetssikring af lov- og bekendtgørelsesforslag. Mads har omfattende erfaring med undervisning og formidling fra bl.a IT Universtiet og Københavns Universitet.

 

Kursusmoduler og pris

Kurset består af 4 halvdagsmoduler. Der vil være forberedelse i form af læsemateriale og øvelser til hvert modul. Kurset løber henover august, september og oktober 2024. De enkelte dage kan rykkes efter aftale, såfremt det passer med underviseren og de øvrige kursusdeltagere.

21/08 Modul 1: Grundlæggende AI og sprogmodeller

 • Introduktion til AI og sprogmodeller
 • Grundlæggende begreber og terminologi
 • Praktiske eksempler på AI i jura

04/09 Modul 2: Relevante AI-værktøjer for jurister

 • Oversigt over AI-værktøjer og teknologier
 • Hands-on træning i brug af specifikke AI-værktøjer
 • Juridiske udfordringer og reguleringer

18/09 Modul 3: Udvikling af AI-løsninger

 • Trin-for-trin vejledning i udvikling af AI-løsninger
 • Workshop: Udvikling af et AI-værktøj til lovkvalitetssikring
 • Case studies og diskussion

02/10 Modul 4: Implementering og fremtidige trends

 • Strategier for implementering af AI løsninger i juridiske processer
 • Fremtidige trends og udviklinger inden for AI
 • Analyse af AI løsninger: Værdi, teknologi og robusthed

Prisen for kurset er kr. 20.000. ex moms.

Prisen dækker de fire moduler, materialer til forberedelse og forplejning. Derudover stiller Trustworks et sikkert generativt AI værktøj til rådighed, som kursus deltagerene kan bruge i 6 måneder fra kursets begyndelse (ca værdi kr. 1200)

Forplejning

Trustworks sørger for fuld forplejning under kurset. Der vil være en let morgenmad (boller, frugt og kaffe) samt frokost. Derudover vil der være kage og andre snacks i løbet af dagen.
Er du vegetar eller allergisk over for bestemte fødevarer? Det er intet problem, men giv os venligst besked senest to uger før kursusstart.

Har du spørgsmål?

Hvis du har nogle spørgsmål angående kurset, er du meget velkommen til at kontakte os. Vi har svaret på et par stykker herunder, men ellers henvender du dig bare til den kursusansvarlige: Mads Christiansen.