Kurset er for dig, som gerne vil have konkrete værktøjer til at afdække det reelle problem, et nyt it-system skal løse. Du lærer at afdække og dokumentere brugernes behov. Du lærer også at afbalancere behovene med de forretningsmæssige rammer og omsætte dem til testbare krav.

Tilmeld dig sammen med dine kolleger og få rabat:
For hver to tilmeldinger, giver vi en gratis plads – altså 3 for 2.

Trustworks tilbyder nu et intensivt kursus i User Requirements Engineering, som er skræddersyet til dig, der allerede har en grundlæggende forståelse af brugerinvolvering og ønsker at tage dine færdigheder til næste niveau. Ved afslutning af kurset har du mulighed for at blive certificeret som Certified Professional for User Requirements Engineering (CPUX-UR).

Dette 3-dages kursus dækker alt fra grundlæggende brugerundersøgelser til avanceret kravspecificering. Gennem en kombination af teoretiske lektioner og praktiske øvelser vil du lære at:

  • Planlægge, udføre og dokumentere observationer og kontekstuelle interviews.
  • Sammensætte brugerprofiler, personas og scenarier.
  • Systematisk udlede og prioritere brugerkrav.
  • Du vil få dybdegående indsigt i at forstå brugernes behov og omsætte disse til klare, evidensbaserede brugerkrav, som er essentielle for udviklingen af succesfulde interaktive systemer.

Ved at deltage i kurset får du:

  • Hands-on erfaring: Praktiske øvelser der giver dig konkrete værktøjer til brug i dine projekter.
  • Ekspertise: Undervisning af Elvi Rohde Nissen, en erfaren specialist inden for usability og kravspecificering.
  • Netværk: Mulighed for at møde og udveksle erfaringer med andre fagfolk inden for UX.

Kurset er baseret på læseplanen for CPUX-UR fra International Usability and User Experience Board (UXQB) og kan afsluttes med certificering.

For at tage CPUX-UR-certificeringen skal du have bestået det grundlæggende kursus (CPUX-F). Har du endnu ikke taget CPUX-F, kan du stadig deltage i dette kursus for at forbedre dine færdigheder.

Testen administreres af det uafhængige certificeringsorgan Certible

Alle der har en interesse i UX/brugerinvolvering og i at lave en løsning, der faktisk løser din brugeres behov. Fx user researchere, kravstillere, forretningsanalytikere, projektledere, front-end udviklere og andre, der vil samarbejde med brugere om udviklingsprojekter for at samle, strukturere og validere deres egentlige krav og kommunikere dem til projektteams eller eksterne leverandører til implementering.

Dag 1-3 er kursusdage
Dag 4 er afsat til certificeringstestene – du kan tage enten teoretisk eller fuldt certifikat.

Pris
12.000 kr. for kurset.
Testen koster 5.000 kr. for fuldt certifikat – og 2.500 kr for teoretisk certifikat (20% rabat til medlemmer af UX Danmark).

Dag 1: Kursus – del 1
Dag 2: Kursus – del 2
Dag 3: Kursus – del 3
Dag 4: Certificeringer (kan evt. tages online på et andet tidspunkt)

  • formiddag: Teoretisk certificeringstest (90 minutter til 40 multiple choice opgaver)
  • eftermiddag : Praktisk certificeringstest (6 timer)

Kurset vil blive afholdt på dansk, men med engelsk materiale – og testen skal gennemføres på engelsk.

Trustworks sørger for fuld forplejning under kurset. Der vil være en let morgenmad (boller, frugt og kaffe) samt frokost. Derudover vil der være kage og andre snacks i løbet af dagen.

Er du vegetar eller allergisk over for bestemte fødevarer? Det er intet problem, men giv os venligst besked senest to uger før kursusstart.

Elvi Nissen

Underviser på kurset er Elvi Nissen, der har arbejdet med usability og kravspecificering siden 1997. Hun optræder som ekstern underviser i UX på bl.a. KEA, er bestyrelsesmedlem i UX Danmark og national ekspert i UXQB.

Hvis du har nogle spørgsmål angående kurset, er du meget velkommen til at kontakte os. Vi har svaret på et par stykker herunder, men ellers henvender du dig bare til den kursusansvarlige: Elvi Nissen.

Kan jeg tage certificeringstesten hos jer, selvom jeg ikke har taget jeres kursus?
Ja. Du kan sagtens nøjes med testen/testene.

Hvornår kommer det næste kursus?
Er du forhindret i at deltage i vores kursus i denne omgang?
Næste User Requirements kursus er planlagt til efteråret 2025. Du er velkommen til at sende os en e-mail, og så skal vi nok orientere dig, når der kommer en nærmere dato.

Kan vi få rabat, hvis vi er flere kolleger, der tager kurset samtidig?
Selvfølgelig! For hver to tilmeldinger får I en gratis plads på kurset – altså, 3 for 2. Certificeringen kan vi ikke tilbyde rabat på.

Any chance of getting taught in English?
There’s a very good chance. All slides are in English and all tutors speak English. So please get in touch, and we’ll see what we can do.